Recept Butterfly Chicken
‘Dit Recept Butterfly Chicken is supermakkelijk en jij steelt de show tijdens een heerlijk etentje. Je kunt deze kip zowel op de barbecue of in de oven bereiden. De heerlijke smaken van kurkuma, koriander, citroengras, gember en ketjap zullen je verrassen in deze Indonesische verrassing.’
Ingredienten
- 1 hele kip > bestellen
- 1 el Kurkuma , 1 el Korianderkorrels
- 1 Citroengrasstengel
- 3 Citroenblaadjes
- 1 ½ tl Zout, 1 tl Witte peper
- 3 Knoflooktenen, 2 cm Gember
- 2 Sjalotjes, 2 el Boter
- 1 el Ketjap manis
- 1 blik Kokosmelk
Stappenplan
Hak en kneus de citroengrasstengel in stukken van 5 cm en vul een grote pan (waar de hele kip in past) met 500 ml water, 1 blik kokosmelk, 3 citroenblaadjes en de citroengrasstengel. Zet op het vuur, maar zorg dat het water net niet kookt. Blancheer de kip 5 minuten in het kokosmelkwater. Zet vervolgens het vuur uit. Laat de kip nog 5 minuten in de pan rusten om nog meer smaak op te nemen en wat verder door te garen.
Rooster ondertussen 1 el korianderkorrels in een droge koekenpan. Zodra ze beginnen te geuren, maal je ze fijn (met de vijzel of blender) met de 3 knoflooktenen, de 2 sjalotjes en 2 cm gember. Voeg hier 1 tl witte peper, 1 ½ tl zout en 1 el kurkuma aan toe. Haal de kip uit de pan, laat afkoelen. Knip of snij het kraakbeen tussen de borstfilet en ruggengraat van de kip door. Wrijf vervolgens het vel in met het kruidenmengsel.
Laat 2 el boter smelten in een pan of magnetron en roer dit door het overgebleven kruidenmengsel. Smeer hier de binnenkant van de kip mee in. Besmeer aluminium folie met boter en bepak de kip hierin. Rooster de kip gaar op de BBQ in ongeveer 20 minuten aan elke zijde. De tijd is afhankelijk van de grootte van je kip en de hitte van je bbq. De kip is gaar als het een binnentemperatuur heeft bereikt van 70-72 graden. Na het roosteren besmeer je de kip met een keukenkwast met 1 el ketjap manis.
Tip: Wil je geen hele kip klaar maken? Neem dan kippenpoten of kipkarbonade