Kapucijners met vet Spek
‘Dit recept kapucijners met vet spek maakte je oma waarschijnlijk nog. Super ouderwets, maar nog steeds heerlijk. Een goed gerecht voor een regenachtige dag of een koude avond. Heel eenvoudig en prachtig klassieke smaken: kan niet mislukken.’
Ingredienten
- 250 gram gedroogde kapucijners
- 2 uien
- 4 kruidnagels
- 250 gram vetspek in blokjes > bestellen
- 25 gram boter
- augurkjes, zilveruitjes
- stroop
Stappenplan
Laat de kapucijners een nacht in water weken. Giet daarna het water af. Steek vervolgens de kruidnagels in de ui. Kook de kapucijners samen met de ui gaar en bak het spek knapperig. Bak de tweede ui in ringen zachtjes glazig. Giet daarna de kapucijners af en schep ze in een schaal. Breng dit op smaak met zout. Serveer tenslotte de ui, augurkjes, zilveruitjes in aparte schaaltjes erbij en serveer met een kannetje stroop.
Tip: neem voor meer hoeveelheden een vet spek blok, dan kun je zelf bepalen hoeveel en hoe groot je de blokjes snijdt.