Recept Hamlapjes
Dit Recept Hamlapjes is een heerlijke jachtschotel voor koude dagen. Heerlijk gevuld met appel en augurk en met de volle smaak van laurier, nootmuskaat en kruidnagel.’
Ingredienten
- 300 gram hamlapjes >bestellen
- 3 grote uien
- 100 g ongezouten roomboter
- 4 kruidnagels
- 4 gedroogde laurierblaadjes
- 1 vleesbouillontablet
- 150 ml water
- 2 kg kruimige aardappelen
- 3 Goudreinetten appels
- 1 eetlepel kleine stukjes augurk
- 150 ml melk
- 1 snufje gedroogde nootmuskaat
- 3 el paneermeel
Stappenplan
Verwarm de oven voor op 180 °C. Snipper de ui grof, snijd het vlees in blokjes en bestrooi met peper en zout. Verhit daarna 25 gram van de boter in een braadpan en bak het vlees in 5 minuten rondom bruin. Bak dan de ui 2 minuten mee. Voeg de kruidnagels en laurierblaadjes toe en verkruimel het bouillonblokje erboven. Voeg het water toe en laat het vlees stoven.
Schil de aardappelen, kook ze in een pan met water en zout gaar en stamp ze daarna fijn. Voeg de melk en de 50 gram van de boter erdoor tot smeuïge puree ontstaat. Breng op smaak met peper en nootmuskaat. Schil de appels en snijd deze in blokjes. Schep de appel en de augurkjes door puree. Vet de ovenschaal in en schep 1/3 deel van de puree in de schaal. Verdeel hierover de helft van het vlees met de ui. Schep vervolgens 1/3 van de puree erop en daarover de rest van het vlees met de ui. Dek de schaal tenslotte af met de rest van de puree. Verdeel het paneermeel en de boter wat er nog over is in blokjes erover. Bak in 30 minuten in het midden van de oven mooi krokant.