Zoete aardappel met filetlapjeS
‘Dit Recept Filetlapjes is heerlijk voor door de week, maar kan ook je weekend enorm opspicen. Snel en simpel als je haast hebt, of wat meer aandacht, kruiden en liefde voor wanneer je wat meer tijd hebt.’
Ingredienten
- 300 gram filetlapjes >bestellen
- 2 tl vadouvan
- 250 g cherry tomaatjes
- 500 g zoete aardappelen
- 500 g iets kruimige aardappelen
- 600 g prei
- scheutje melk
- klontje roomboter
- peper en zout
- optie: paneermeel
Stappenplan
Verwarm de oven voor op 200 °C. Besprenkel de kleine tomaatjes met de olie en rooster 10 minuten in de oven. Schil de aardappelen en snijd ze in vieren. Kook in ruim water gaar. Snijd de prei in dunne ringen en voeg de laatste 5 minuten toe aan de aardappelen. Kruid het filetlapje met de vadouvan kruiden. Bak in de boter de filet lapjes zo’n zes minuten, door ze over de bodem van de pan te bewegen, bak je ze mooi egaal bruin. Haal het filetlapje uit de pan en blus met wat water het boter af, voor wat jus. Laat het een beetje inkoken. Giet de aardappelen en prei af, en stamp met een scheutje melk en een klontje roomboter de zoete aardappel en prei smeuïg. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de geroosterde tomaatjes erover en serveer met de filetlapjes.
Wil je een krokant laagje over de stamppot, Doe dan de stamppot in een ovenschaal. Verdeel er een beetje paneermeel over en stukjes roomboter. Zet het zo’n 15 minuten in de oven en voila!