Recept Ossobuco
‘Het beste recept Ossobuco komt van KookLokaal Bij Dinja. Ossobuco is een kalfsschenkel of runderschenkel en wordt in Nederland steeds populairder. Heerlijk om te stoven in pot, met bekende recepten als “Ossobuco alla Milanese” en “Gremolata”, geserveerd met risotto zafferano. Ossobuco, oftewel “bot met een gat erin”, komt uit het kalfsbeen en is de mergpijp. Ook erg lekker als basis voor bouillon en soepvlees.’
Ingredienten
- 4 kalfsschenkels > bestellen
- 1 grote ui
- 1 kleine winterwortel
- 2 stengels bleekselderij
- 4 el. bloem
- Olijfolie
- 2 dl. droge witte wijn
- 5 dl. kalfsbouillon
- 2 takjes tijm
- 2 laurierblaadjes
- 1 el. maïzena
Stappenplan
Pel en snipper de ui en schil de wortel en snijd deze in blokjes. Schil daarna de bleekselderij en snijd deze in smalle boogjes. Dep vervolgens de schenkels droog met keukenpapier en wentel deze door de bloem. Klop de overtollige bloem eraf. Daarna verhit de je olijfolie in een braadpan en bak de schenkels aan beide kanten mooi bruin. Haal tenslotte de schenkels uit de pan en leg ze op een bord.
Bak in het overgebleven bakvet de ui, wortel en bleekselderij aan. Blus dit af met de witte wijn. Voeg daarna de kalfsbouillon, laurierblaadje en tijm toe. Leg de schenkels weer in de saus, doe de deksel op de pan en laat dit ca. 2 uur zachtjes stoven. Als de schenkels boterzacht zijn, deze eruit halen en warm houden op een bord met aluminiumfolie. De maïzena iets aanlengen met water en het kokende kookvocht afbinden met de maïzena. Breng de saus met peper en zout.