Winkelmand

Picanha 1kg

28,9529,95 incl BTW

Beschrijving

PicAnha

Picanha is het staartstuk van het rund en is erg populair in Portugal en Brazilië. Ook in Nederland hebben dit malse stuk vlees voor op de barbecue ontdekt. Het is afkomstig uit de bil van het rund, en ligt qua malsheid ligt tussen de rosbief en de dikke lende en er zit vaak een vetlaagje aan. Bij een picanha is het belangrijk dat je even goed de tijd neemt voor het bereiden. Ten eerste is het belangrijk om te weten dat picanha niet veel nodig om enorm lekker te zijn. Het heeft van zichzelf al die typische rundvleessmaak, en het laagje vet zorgt ervoor dat het vlees lekker mals blijft. Wanneer je begint met het bereiden van dit stukje vlees, zorg er dan voor dat je de vetkant van het vlees gekruist insnijdt. Wrijf het daarna in met zeezout en wat peper. Je kunt het vlees uiteraard voorzien van wat rub, maar dat is helemaal aan jou. Wanneer je de picanha gaat bakken, is het de kunst om de temperatuur niet teveel te laten stijgen en het vlees ‘low&slow’ te bereiden. Het is aan het te raden het vlees eerst dicht te schroeien boven de kooltjes, om het vervolgens boven indirect vuur mooi op temperatuur te laten komen en de juiste garing te creëeren. Controleer met een vleesthermometer wanneer te vlees in de kern een temperatuur bereikt heeft van 50 tot 52 graden. Vergeet aan het einde niet het vlees even tot rust te laten komen in wat aluminiumfolie. Hierdoor kunnen de sappen zich mooi verdelen door het stukje vlees! Verpakt per stuk van 1000 gram, vacuüm diepgevroren.  

picanha: Rundvlees uit de Achterhoek

Deze picanha komt van de Blonde d’Aquitaine en Limousin-runderen  van onze collega-boer en slager Tonnie Reinders uit Eibergen. Van de lente tot de herfst lopen de dieren buiten in de wei en de kalveren blijven lange tijd bij de moederkoe om melk te kunnen drinken. In de winter staan de dieren in een moderne strostal in groepen. De stal is aan de uiteinden open, zodat er volop verse lucht de stal in kan. De dieren worden gevoerd met een mengsel van maïs, bierborstel, hooi en gerstemeel, alles van eigen teelt en eigen land. De picanha komt van vrouwelijke dieren die vier tot vijf jaar oud worden. Omdat onze runderen de tijd krijgen om uit te groeien, zijn ze groter en zijn ook de vleesonderdelen groter. Veel barbecue rundvlees komt van export-runderen die aanzienlijk kleiner zijn dan onze Achterhoekse dames. Zowel de T-bone als de Tomahawk zijn groter, doordat ze uit de hele grotere spier worden genomen. Wij nemen aan dat dan geen enkel probleem is voor jou!  

Achterhoeks rundVlees

Tonnie houdt en slacht zijn eigen runderen op hun boerderij in Rekken. Onze picanha is 100 % vrij van antibiotica, geur- kleur en smaakstoffen en gluten. Slager Tonnie laat het vlees rijpen, daardoor ontstaat een mooiere donkere kleur, is het heerlijk mals en licht verteerbaar. Het bijzondere van deze slagerij in Rekken is dat Tonnie zowel een boerderij als een slagerij heeft. Alles gebeurt hier op hetzelfde erf. Doordat de dieren op het eigen bedrijf geslacht worden is er geen sprake van voedselkilometers. Ook het voer van de koeien komt van eigen teelt. Kortom de CO2-foodprint is minimaal. Het tweede voordeel van slacht op de boerderij is dat de dieren geen stress ervaren van lange veetransporten. En dit komt de luxe kwaliteit van duurzaam rundvlees weer ten goede.  

picanha: ONze werkwijze

Wij doen drie dingen anders: andere rassen, ander voer, ander leven. Hierdoor smaakt jouw voedsel lekkerder en is het gezonder, hebben de dieren een beter leven en zijn wij als boer gelukkiger. En dat allemaal in onze kleine Achterhoek, waar het leven simpel en mooi is. Je bent altijd van harte welkom om ons te bezoeken en een picanha te scoren voor de bbq!

Boeren zoals Vroeger

Wil je meer weten over het complete verhaal achter deze picanha en onze producten? Kijk dan op deze pagina van De Goed Gevulde Boerderij. Samen met heel veel Caring Farmers werken wij aan een nieuw voedselsysteem. Wil je meer weten over onze inclusieve manier van dieren houden? Kijk dan op de site van Caring Farmers. Daarnaast zijn er nog veel meer gave Achterhoekse ondernemers zoals wij, check ze op de site van Achterhoeks Streekproducten. Ook de site van Slow Food Nederland laat prachtige voorbeelden zien van boeren die het anders doen.

Ook lekker...

De GoEd geVulde CroWdfunding

Met jouw hulp tijdens deze crowdfunding boerderij sluiten we de laatste keten van onze kringloopboerderij. Wij, Heimen en Inge van de Goed Gevulde Boerderij in Halle hebben jouw hulp dringend nodig om een potstal voor onze varkens te kunnen bouwen. We starten daarom een crowdfunding voor onze boerderij. Klik hier voor meer informatie en deelname.

Steun onze Goed Gevulde CroWdfunding

 

De GoEd geVulde boerderij

Wil je meer weten over het complete verhaal achter onze producten? Klik dan op de button hieronder. Samen met heel veel ander kleinschalige boeren werken wij aan een nieuw voedselsysteem. Wil je meer van dit soort boeren leren kennen? Kijk dan op de site van Caring Farmers. Daarnaast zijn er nog veel meer gave Achterhoekse ondernemers zoals wij, check ze op de site van Achterhoeks Streekproducten. Ook de site van Slow Food Nederland laat prachtige voorbeelden zien van boeren die het anders doen.

meer over de goEd geVulde boerderij


Help ons met een Review

Ben je tevreden over je product of  heb je aanmerkingen?

Schrijf review