Beschrijving
Voor de waaghalzen die het echt ruig willen: een halve varkenskop. Je kunt er soep van trekken, zure zult van maken of in de paté of worst gebruiken.
De kleine wangspier zit niet aan de varkenskop. Die kun je hier los bestellen. Verpakt per halve varkenskop.
Let op, dit is een halve varkenskop. Dit komt door het slachtproces, waarbij het varken in tweeen wordt gedeeld. Wil je graag een linker- en een rechterhelft, om Frankenstein te spelen, voor biologie-les, of om de buurman te verrassen? Vermeld dit dan even bij de opmerkingen in de winkelwagen.
Varkenskop: van kop tot kont
Het hele dier verwerken, dat is ons doel. Wanneer we af willen van de bio-industrie zullen we niet alleen de spierdelen maar ook de oncourante delen van het dier gaan consumeren. Zo hebben we minder dieren nodig en gaan we meer voor kwaliteit dan voor kwantiteit.
Daarvoor werken we samen met een heel aantal chefs die ons van de beste recepten voorzien. Zo kunnen we samen het hele dier opmaken en voorkomen we voedselverspilling.
Want dat je de heerlijkste gerechten kunt maken van een varkenspoot of een kippenmaagje hoeven we jou natuurlijk niet meer te vertellen. Wat anders zocht je dan op deze pagina?! Dus vind hier alles van kop tot kont: orgaanvlees als varkenskop, varkensnier, varkenslever, varkenshart, kippenlever, kippenhart en kippenmaagjes. Daarnaast hebben we ook de incourante delen, vaak met bot, zoals: varkenspoot, varkensstaart, varkenstong, varkensbotten, kippenkarkas en kippennek. En tenslotte hebben onze varkens natuurlijk ook het nodige vet: rugspek, dik spek, dobbelsteentjesspek en reuzel om bijvoorbeeld zeep of bakvet mee te maken.
Naast rauwe, onbewerkte producten hebben we ook een aantal prachtige bewerkte producten, oa gemaakt door slager
Franz Gerritschen. Hij maakt onze bloedworst, grillworst, droge worst en de kiprookworst en -gehaktbal van de kipkarkassen. Slagersdochter
Madame Paté maakt de mooiste Franse grove patés. Al deze producten passen in de kop-tot-kont-filosofie, waarbij we alles van het dier gebruiken. Naast dat dit voor culinaire uitdagingen zorgt, worden er ook vele gezondheidsvoordelen aan orgaanvlees, vet en botten toegeschreven.
Op deze site Mijn Gezonde Darmen staat veel informatie over darmproblemen en de oplossingen daarvoor.
varkenskop van Onze Varkens
Onze varkens zijn een kruising van
Duroc-varken en onze eigen wild zwijnbeer. De varkenskop is heerlijk een eerlijk: roder, malser en lekkerder. De varkens groeien langzamer en worden anderhalf jaar oud voordat ze naar de lokale slager gaan. Alle tijd voor het varkensvlees dus om smaak te ontwikkelen. Doordat ze langzamer groeien houden ze meer energie over voor hun gezondheid.
De varkens zijn bijna niet ziek, waardoor we nog nooit antibiotica of (groei)hormonen nodig hebben gehad! Op deze manier produceren wij verantwoord een varkenskop.
Onze moederzeugen zijn Durocs: dat prachtig vetdooraderd vlees geeft, net als Mangaliza-varkens. Deze vetmarmering geeft smaak aan het varkensvlees. De aminozuren uit oa noten worden opgeslagen in het vet en dat proef je dus terug! Deze kruising is hetzelfde als het bekende Iberico-varken uit Spanje. Kom onze ham proeven en je wilt niet meer anders!
ONze werkwijze
Boeren zoals Vroeger